Η ελαιοκαλλιέργεια και η παραγωγή ελαιόλαδου είναι μια αυξανόμενη τάση που υιοθετείται τα τελευταία χρόνια από διάσημους αστέρες παγκοσμίου φήμης που έχουν αποκτήσει κτήματα στην Τοσκάνη και την Προβηγκία της Ιταλίας.

Πρόσφατο παράδειγμα το ζεύγος Brad Pitt και Angelina Jolie, οι οποίοι τον περασμένο Μάρτιο, λίγο πριν το διαβόητο χωρισμό τους, έβγαλαν στην αγορά μία γκουρμέ φίρμα 10.000 φιαλών οργανικού ελαιόλαδου το οποίο παράγεται από τις 13 διαφορετικές ποικιλίες ελιάς που διαθέτει το κτήμα τους στη νότια Γαλλία.

Πολύ πριν το διάσημο ζευγάρι του Hollywood, ο διάσημος Άγγλος μουσικός Sting και η γυναίκα του Trudie Styler είχαν ασχοληθεί με το κόσμο της παραγωγής ελαιολάδου. Το 1999 αγόρασαν στην Τοσκάνη μία ιδιοκτησία 350 εκταρίων οι οποία περιείχε και ελαιώνες. Μάλιστα το ελαιόλαδο τους κέρδισε ένα χρυσό βραβείο τον Απρίλιο στον Διεθνή Διαγωνισμό ελαιόλαδου της Νέας Υόρκης.

Άλλο ένα λαμπρό παράδειγμα, ο διάσημος Γάλος τραγουδιστής και ηθοποιός Patrick Bruel ο οποίος φέτος απέκτησε ένα χρυσό βραβείο σε διαγωνισμό ελαιολάδου στην Προβηγκία-Άλπεις-Κυανή Ακτή, μία διοικητική περιοχή στην νοτιοανατολική Γαλλία. Η παραγωγή του γίνεται σε μία οργανική φάρμα ελαιώνων στην Προβηγκία. Παρά τα βραβεία και την φήμη του, ο Γάλλος τραγουδιστής διατηρεί χαμηλό προφίλ και το όνομα του δεν φαίνεται πουθενά, θέλοντας το ελαιόλαδο του να μιλάει από μόνο του.