Αρκετά χρόνια το ελαιόλαδο βρίσκεται στο μικροσκόπιο ερευνητών αφού συνεχώς ανακαλύπτονται νέα ευεργετικά χαρακτηριστικά που μπορεί να προσφέρει στην ανθρώπινη υγεία, όμως μπορεί να φανεί χρήσιμο και σε άλλους τομείς όπως οι χειρονακτικές εργασίες.

Όσο κι αν ακούγεται παράξενο το ελαιόλαδο έχει πολλά μικρά μυστικά χρήσης σε διάφορες εργασίες. Ένα από αυτά η ικανότητα του να αφαιρεί το χρώμα από το δέρμα.

Πολλές είναι οι φορές που ενώ πάμε να βάψουμε κάποιον τοίχο του σπιτιού, όσο κι αν προσέχουμε, στο τέλος πάντα το δέρμα μας θα έχει βαφτεί και αυτό κατά λάθος. Δυσκολευόμαστε στην αρχή να το βγάλουμε και καταλήγουμε να χρησιμοποιούμε κάποιο λειαντικό σαπούνι του εμπορίου για να το βγάλουμε, που συχνά προκαλεί και ξηρότητα στο δέρμα.

Αν και φαίνεται ανορθόδοξος ο τρόπος χρήσης του, το ελαιόλαδο αποτελεί ένα απλό εργαλείο για αυτή τη δουλειά. Τελειώνοντας την εργασία της βαφής περνάμε τα βαμμένα σημεία δέρματος με ελαιόλαδο και οι στρώσεις της μπογιάς θα μαλακώσουν και θα φύγουν πολύ γρήγορα.