Είναι γνωστή η σχέση που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στο ελαιόλαδο και τα κοκτέιλ. Βασικότερο απ’ όλα η παρουσία της ελιάς ως γαρνιτούρα στο κοκτέιλ μαρτίνι. Ένα αλκοολούχο πότο όμως φτιαγμένο από ελαιόλαδο ξεπερνάει κάθε φαντασία.

Τη φαντασία αυτή έκανε πραγματικότητα ένας Ιταλός ιδιοκτήτης ενός εστιατορίου και wine bar, στη Foggia της Ιταλίας, ο οποίος διαθέτει στη κάβα του πάνω εκατό ετικέτες μπουκαλιών Gin. Ανάμεσα σε αυτές και η τελευταία του προσθήκη, το δικής του παραγωγής Gin από μονοποικιλιακό ελαιόλαδο Peranzana που παράγεται στην πόλη Apricena.

Όπως αναφέρει το πάθος του για το ποτό Gin γεννήθηκε σε ένα ταξίδι με τη γυναίκα του στην Barcelona και η ιδέα του για το πάντρεμα του ελαιόλαδου με το Gin οδηγώντας σε ένα τοπίο περιτριγυσμένο με αγρούς ελαιόδεντρων και σιταριού, βασικού συστατικού του παραδοσιακού Gin.

Οι προσπάθειες για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος ήταν αρκετές, αν και όπως ομολογεί ακόμα και μέχρι σήμερα συνεχίζει να πειραματίζεται συνεχώς με νέες γευστικές νότες και του ίδιου αποστάγματος. Μια ειδική διαδικασία επιτρέπει το απόσταγμα να πάρει έντονα αρώματα. Οι πολυφαινόλες εξάγονται και συνδέονται με το αλκοόλ αφήνοντας πίσω τα λίπη και κρατώντας μόνο το άρωμα. Το συγκεκριμένο Gin δε θα μπορούσε να μην αποτελεί το ιδανικό απόσταγμα για τα κοκτέιλ Olive Oil Martini και Olive Oil Gin and Tonic.