Σύμφωνα με τους ειδικούς στον σχεδιασμό εσωτερικών χώρων, το δέντρο της ελιάς θα γίνει απαραίτητο στοιχείο διακόσμησης για το 2017 σε κομψά σπίτια σε όλο το κόσμο όπως φάνηκε από τη τάση που ξεκίνησε μέσα στον προηγούμενο χρόνο.

Ελαιόδεντρα έχουν εδραιώσει τη θέση τους σε ακριβά ξενοδοχεία και μοντέρνα εστιατόρια σε όλο τον κόσμο. Στο ξενοδοχείο Four Seasons στο Μπαχρέιν οκτώ ελαιόδεντρα 200 ετών στολίζουν το λόμπι του ξενοδοχείου. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το φημισμένο εστιατόριο Gusto στο Nottingham έχει για εσωτερική διακόσμηση ελαιόδεντρα.

Η ελιά μπορεί να προσφέρει έναν αρκετά ενδιαφέρον συνδυασμό σε οποιοδήποτε στυλ διακόσμησης εσωτερικού χώρου. Στον κατάλληλο χώρο μπορεί να αποδώσει στοιχεία από το στυλ διακόσμησης της Τοσκάνης θυμίζοντας αρκετά μεσογειακά αρχοντικά. Μπορεί επίσης να αποτελέσει εξαιρετική επιλογή για τη συμπλήρωση χώρων με ελλειπή επίπλωση.

Εκτός ότι θα φέρνουν ένα κομμάτι της φύσης της μεσογείου στο σπίτι σας, τα ελαιόδεντρα δημιουργούν ένα χαλαρό, ήρεμο περιβάλλον το οποίο μπορεί να ενισχύσει τη δημιουργικότητά σας. Ο Αριστοτέλης ανέφερε ότι ανέπτυσσε τις μεγαλύτερες σκέψεις και φιλοσοφίες του ανάμεσα σε ελαιόδεντρα. Ο Βίνσεντ Βαν Γκογκ ισχυρίστηκε ότι βρήκε βαθιά μάθηση στα ελαιόδεντρα, στα οποία πίστευε ότι στεγάζεται μια ιερή δύναμη.

Οι κοντόσωμες ποικιλίες ελιάς, οι οποίες φτάνουν μέχρι το ύψος των 2 μέτρων, είναι ιδανικές για εσωτερικούς χώρους, εκτός αν το σπίτι σας είναι μεγάλο με ψηλά ταβάνια. Για να ευδοκιμήσει σε εσωτερικούς χώρους μια ελιά απαιτεί περίπου έξι ώρες από το φως του ήλιου κάθε μέρα. Ιδανικό μέρος είναι κοντά σε παράθυρα με νότιο προσανατολισμό.