Το UC Davis, πανεπιστήμιο στην Καλιφόρνια, ίδρυσε το 2008 ένα παράρτημα το οποίο εξειδικεύεται στην έρευνα και εκπαίδευση γύρω από την ελαιοκαλλιέργεια και την μεταποίηση της ελιάς, με στόχο την αύξηση της ποιότητας με βέλτιστες τεχνικές της αρχαίας αυτής καλλιέργειας.

Κάθε χρόνο το πανεπιστήμιο διοργανώνει διάφορα μαθησιακά δρώμενα και κύκλους μαθημάτων, ανάμεσα σε αυτά και το Master Milling Certificate Course, ένας κύκλος μαθημάτων για την άλεση της ελιάς.

Το Master Milling Certificate Course φέτος ξεκινάει στις 28 Σεπτέμβρη και διαρκεί 4 ημέρες. Επικεφαλής των μαθημάτων θα είναι ο Leandro Ravetti, ένας από τους κορυφαίους ειδικούς στην επεξεργασία, στην καλλιέργεια και στα πρότυπα του ελαιολάδου, οποίος ως εκτελεστικός διευθυντής σε εταιρεία Αυστραλίας συνέβαλε στην ταχεία ανάπτυξη της εταιρείας, τη βέλτιστη απόδοση και σε κορυφαία βραβεία σε διεθνείς αγώνες ελαιολάδου.

Το πρόγραμμα σπουδών του τρέχοντος έτους καλύπτει μια ποικιλία θεμάτων που στοχεύουν να βοηθήσουν τους μεταποιητές ελαιολάδου να παράγουν καλύτερη ποιότητα πιο αποδοτικά. Εκτός από τις τέσσερις ημέρες μαθημάτων, το πανεπιστήμιο προσφέρει επίσης στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να επισκεφθούν επεξεργαστές ελαιολάδου σε όλη την Καλιφόρνια.